Tel jij mee?

 

Zeg eens eerlijk: hoe legde jij deze zin voor jezelf uit? Tel jij mee als in “Ben jij van waarde, doe jij ertoe”?

Of meetellen als: een rekenkundige bewerking?

Eigenlijk wil ik niet elke week een blog schrijven, maar lees door waarom ik dat nu wel doe.

Dezer dagen heb ik veel contact met werkzoekenden. Op diverse fora spreken zij hun zorg uit over de situatie waarin zij zijn beland. Werk verloren, minder status, minder geld, en ja: minder eigenwaarde. Fnuikend voor een goede presentatie op de te krappe arbeidsmarkt. Neerwaartse spiraal. Je telt niet mee, zo voelt dat vaak. Op andere fora – of op blogs – lees je een oneindig aantal tips over het vergroten van je zichtbaarheid, laten zien dat je er bent, laten weten wat je zoekt. Die tips zijn uiterst waardevol, ik weet het uit ervaring en dank ieder die ze gaf. De keerzijde is dat je als werkzoekende het gevoel krijgt dat je alle tips wel móet lezen en móet gebruiken. Daar heb je een dagtaak aan! En dat schuift niets. Je ziet ook altijd weer betere profielen, cv’s, presentaties. Om gek van te worden! Nu moet ik weer filmpjes over mezelf gaan maken  bij wijze van sollicitatie! (al gedaan trouwens, leuk om te ervaren, moet je zeker ook eens onderzoeken….)

Weet je wat het nare is: aan het eind van de dag denk je:”Wat heb ik nou gedaan vandaag”? En ja, dan voel je weer dat je niet meetelt.

Deze week verzorgde De Broekriem een E-cursus over netwerken. En echt, dáár zitten nou eens goede tips bij! Als je in de (gelukkige?) omstandigheid bent dat jij je bij hen kunt aansluiten, doe het direct! En laat al die anderen voor wat het is, voorlopig. Bij De Broekriem kun je tips geven en tips krijgen en iedereen is van waarde voor elkaar.

Het venijn  of beter de urgentie van mijn blog zit echter in het (vogel)staartje: dit weekend is weer de jaarlijkse nationale tuinvogeltelling. Tel jij mee?

Inzicht: iedereen telt mee

Succes en ik zie je weer!

Viola

 

 

Advertentie

Als je wilt, kun je hier een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.