Heb jij ook een Passieverhaal? Een “Via Dolorosa”?

Mijn sollici-staties: Van lijdensweg naar loutering

In de tijd voor Pasen moet ik onwillekeurig denken aan mijn eigen passiespel (Passie: “met overgave, met grote inzet”, van Dale).

De herdenking van het lijden van Christus is al een aantal jaren een soort van kijkcijferkanon  op de tv. In een geheel eigentijdse setting en met een populaire cast wordt het passiespel vol vuur en drama gespeeld. De banken in de kerk leeg, maar thuis vol. Terwijl we toch al weten dat Judas de mol is.

Bij dit passiespel hoort de Kruisweg met zijn 14 staties, scènes die het lijden van Christus verbeelden. Ik heb ook van die staties*. Die noem ik sollici-staties. Het zijn er aanzienlijk meer, zeker zo’n 45. Beginnend bij de letter A loop ik het hele alfabet af, alleen bij bedrijven met een K, Q en V heb ik nog niet stilgestaan. Sommige letters zijn dubbel of komen zelfs vier keer voor. Elk bedrijf ontving van mij een onversneden enthousiaste brief. Doelgericht, open, sympathiek misschien wel. Een enkeling durfde een nadere kennismaking met mij aan. Daar bleef het meestal bij. Dan nog een vriendelijke of minder invoelende afwijzing, en dat was het. Ik lik mijn wonden en ga door. Mijn lijdensweg behoeft geen toelichting. Ook geen televisie-uitvoering trouwens.

Nee, dan de mensen die na een mail of telefoontje met mij in gesprek wilden gaan! Die, ja die hebben mij in beweging gebracht. Dank voor het delen van inzichten. Jullie plaveiden niet mijn kruisweg, maar vormden tegel voor tegel (zie blog van 7 januari) het pad naar het vinden van mijn bestemming.  Na de statie komt de gratie.  (Wil je niet doorklikken? Gratie: “begenadiging”)

Inzicht: besteed je tijd aan netwerken, blijf niet aan de PC hangen maar beweeg!

Vertel ons in het kort jouw Via Dolorosa, we staan er graag even bij stil en wie weet hebben de lezers tips voor jou!

*Elke vergelijking met bestaande personen of gebeurtenissen gaat mank

PS: de trekking van het winnend lot voor gratis e-coaching is even uitgesteld. De winnaar vind je in het volgende blog

Advertentie

Als je wilt, kun je hier een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.