Van AFWIJZE naar WERK-WIJZE!

on

Jawel het kan: als werkzoekend 55+ er toch weer een baan krijgen. Het is mij overkomen! Of heb ik het afgedwongen? Hoe ga jij het aanpakken?

In mijn vorige blog spoorde ik je aan om te gaan netwerken. Practice what you preach! Ik werd getipt uit mijn netwerk over de vacature die voor mij bestemd leek te zijn. Weet je wat ik heb gedaan? Gebeld naar de mevrouw van de vacature. Logisch ja. Maar weet je wat ik zei? Ik zei: ”Ik heb mijn motivatie al geschreven, maar ik weet niet of ik hem zal sturen. Ik ben namelijk al ontzéttend oud, recruiters willen mij nooit voorstellen, ik word ook nooit meer uitgenodigd”.

Precies twee weken later had ik een gesprek, toen nog een en de week daarna begon ik. Dus nu ben ik, voor een  deel van de week, een WERK-WIJZE! Ik zoek mijn weg in de systemen, repeteer in trein, auto en bed alle nieuwe namen en stel  vast dat 0.4 fte een rekbaar begrip is. Wat ik vooral ontdek, en ervaar, is dat ik kennis en kunde van jaren hier kan toepassen. Steeds pak ik iets uit mijn ransel en denk: ah! – dat heb ik toen en toen ook gebruikt! Bijvoorbeeld het “ik-weet-niet ding”.  Dat durfde ik voorheen eigenlijk zelden te gebruiken, dat ding duwde ik onder andere spullen.  Maar nu heb ik het opgediept, uitgepakt en pats!- op de tafel gelegd. Heel eng. En tegelijkertijd een enorme drijfveer. Want ik moet de dingen wel wéten om dit werk goed te kunnen doen. Ik kan alleen niet alles nú al weten, of heel precíes al weten. De oude, wijze Socrates zei:” Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niets weet”. Nou, dat durf ik echt niet te zeggen, einde dienstverband vermoed ik.

Inzicht:

 • Overdrijf eens met die leeftijd van je
 • Zet in je brief je ervaring: ”ik aarzel om te schrijven, want ik lijk niet meer zo interessant”…
 • Je weet echt heel veel, vergeet dat niet! (sorry, Socrates)

Dan nog de winnaar van de loterij op de dag van Het Grote Coach Netwerkevent van 18 maart: Gefeliciteerd, nr. 14!

Zoals gezegd: je hebt recht op 3 E-coach contacten. Zo kun je ervaren wat E-coaching is. Je kunt een bericht achterlaten of mij via LinkedIn benaderen.

Tot de volgende keer!

Viola,

Werk-wijze

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne Immerzeel schreef:

  Wat een geweldige aanpak! Mooi om te lezen dat de ‘oudjes’ op de arbeidsmarkt nog steeds in trek zijn! Viola, heel veel plezier en succes met je nieuwe baan!! Groet, Yvonne Immerzeel

  Like

 2. Ankie van Ettro schreef:

  Beste Viola, een felicitatie waard dat je een baan gevonden hebt! Je ziet, de aanhouder wint. Hopelijk houd je nog wel tijd over om op je blog te schrijven, want dat je dat goed kan staat als een paal boven water!

  Like

Als je wilt, kun je hier een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.