Uitlichten en stralen

on

De kersttijd leent zich ervoor: even nadenken over wat en wie jij belangrijk vindt. Waar gaat komend jaar jouw aandacht naar uit? Aan wie geef jij je energie? Energie geven is energie krijgen, als alles goed gaat. Als je je licht laat schijnen over iets of op iemand, dan kaatst er ook iets terug.

Anouk, een vrijwilligster, een heel goede, zei het een keer zo: het gaat er niet om dat je steeds meer van jezelf vervuld raakt, maar het gaat er om dat je iemand anders ‘vult’, iemand in het licht zet en laat stralen. Mooie woorden, vind ik. Maar Anouk zelf mag ook wel een keer in het zonnetje gezet. Zij zorgt ervoor dat een leerling meer zelfvertrouwen krijgt en als een steviger persoon in de wereld komt te staan. En met Anouk mogen al die andere vrijwilligers even in het licht worden gezet: al die mensen die iets doen voor een ander. Ikzelf bereik maar een kleine groep, maar als elke lezer iemand om zich heen bedankt, zijn we al een heel eind. Dus wie zet jij in het licht?

Even over komend jaar, wat ga jij doen? Meer werken – minder werken – harder werken – niet werken – meer plezier maken – bewuster leven? Dat zijn vage doelen en over werken gesproken: het werkt niet! Wat wel werkt is: concreet maken en in kleine stapjes. Je kunt er veel over lezen en luisteren bij ‘geluksprofessor’ Patrick van Hees.

Je kunt het ook zo doen: denk heel diep na, schrijf 15 doelen (Synoniemen.net: doel is o.a.:  intentie, streven, zin) op een vel papier, stop dat weg. Na een jaar zoek je het papier weer op. Wat zie je? Veel van je doelen zijn bereikt! Zo  leerde ik dit van mijn dochter. IJverig togen wij aan het werk, vorig jaar. En nu? Ik zoek dat verrekte papier, maar waar heb ik het gelaten?

Je kunt wel raden wat mijn eerste doel is….

Nu jij! Ik wens je een stralend 2017!

Tot ziens!

 

Viola

 

 

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne Immerzeel schreef:

  Dag Viola,
  Mooi geschreven en zeker goed om bij stil te staan!
  alvast een heel gezellig uiteinde en de allerbeste wensen voor jou en je gezin.
  lieve groet, Yvonne Immerzeel

  Like

  1. bloggerviola schreef:

   Dank je Yvonne, en insgelijks!
   Viola

   Like

Als je wilt, kun je hier een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.